InspiratieIdei pentru tineBurger cu ou și leurdă
Inspiratie

Burger cu ou și leurdă

Burgerul cu ou și leurdă reprezintă o rețetă ideală cu un gust remarcabil. Datorită simplității modului de preparare, numărului redus de ingrediente și timpului scurt de gătire, acesta poate transforma acest preparat într-un adevărat festin culinar.

Află în continuare mai multe informații despre ingredientele burgerului cu ou și leurdă, modul de preparare și despre importanța introducerii acestor preparate în dieta zilnică. Realizarea unei rețete simple, cu un conținut optim de nutrienți, este un adevărat festin pentru organism.

Ce este burgerul?

Burgerul este o delicatesă culinară, savurată de toți gurmanzii din întreaga lume. De-a lungul istoriei, rețeta simplă a evoluat, fiind rafinată de marii maeștri bucătari. Gustul original al chiftelei de carne de vită a fost îmbogățit prin adăugarea unor ingrediente noi (leurdă, bacon, ou) și a unei game variate de sosuri.

Fiind o rețetă versatilă, poate fi realizată cu ușurință și adaptată propriilor gusturi. Cu puțină imaginație poți obține un produs nutritiv și sănătos. Datorită timpului de preparare al burgerului, acesta este frecvent o alegere rapidă pentru foarte multe persoane.

👉 Hamburgerul este una dintre cele mai apreciate opțiuni pentru marii gurmanzi. Pentru că este ușor și rapid de preparat, am pregătit pentru tine câteva retete de burgeri facuti in casa, alături de câteva sfaturi pentru pregătire.

Tipuri de burger

Călătoria burgerului prin lume și diversitatea culturală au contribuit semnificativ la evoluția semnificativă a artei culinare. Astfel, au fost create rețete diferite care să satisfacă gusturile fiecărei persoane.

Printre cele mai celebre rețete de burger se regăsesc:

  • burgerul clasic;
  • cheeseburger;
  • veggie burger;
  • bacon burger;
  • burger cu ou și leurdă;
  • fish burger (burger cu pește);
  • guacamole burger.

De ce burger cu ou și leurdă?

Burgerul cu ou și leurdă este un preparat vegetarian, care asigură necesarul nutrițional adecvat unui regim de viață sănătos. Această rețetă îmbină oul, ca sursă importantă de proteine, cu leurda, un produs plin de nutrienți.

Frunzele de leurdă au fost folosite de-a lungul timpului în cadrul unor rețete ingenioase și de-a dreptul gustoase. Aceasta este regăsită sub denumirea de usturoi sălbatic și prezintă în compoziția sa numeroase:

  • minerale;

  • vitamine;

  • antioxidanți.

👉 Pentru obținerea unor preparate delicioase este recomandat să folosești produse proaspete, de calitate. Descoperă oferta de oua de la Mega Image și dă-ți frâu liber imaginației în bucătărie!

Ce este leurda și la ce se folosește?

Leurda este o plantă de sezon, importantă în gastronomie. Datorită compoziției nutriționale, aceasta este o alegere sănătoasă și poate fi inclusă în alimentația zilnică prin intermediul numeroaselor preparate cu leurdă. Leurda conține vitaminele A, C și B6, care ajută în dezvoltarea armonioasă a organismului.

În compoziția sa, se regăsesc o serie de antioxidanți și de minerale importante în dietă, cum ar fi:

  • fierul - producția de hemoglobină și transportul oxigenului reprezintă procese vitale care necesită un aport optim de fier;
  • calciu - element important în menținerea sănătății sistemului osos și al dinților, dar și pentru funcționarea optimă a nervilor și a sistemului muscular;
  • potasiu - funcționarea normală a inimii, a sistemului imunitar și menținerea echilibrului dintre apă și electroliți în organism sunt procese care necesită un aport corespunzător de potasiu;
  • magneziu - menținerea ritmului cardiac, a integrității sistemului imunitar și funcționarea normală a sistemelor nervos și muscular se realizează prin asigurarea unei concentrații optime a magneziului în organism;
  • manganul - element important implicat în metabolismul aminoacizilor, al carbohidraților și al colesterolului;
  • polifenolii - antioxidanți importanți în procesul de reducere a riscului de apariție al bolilor cronice și în menținerea stării de sănătate a organismului;
  • flavonoidele - compuși vegetali cu rol în protejarea celulelor organismului împotriva apariției proceselor inflamatoare, dar și a efectelor stresului oxidativ;
  • saponinele - elemente cu importante proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, care contribuie la reducerea concentrației colesterolului.

Rețetă de burger cu ou și leurdă

Înainte de a prepara burgerul cu ou și leurdă, este important să te asiguri că dispui de toate ingredientele necesare. Pentru a savura gustul intens și aromat al acestui preparat, este recomandat să utilizezi produse proaspete, de cea mai bună calitate.

Pentru realizarea a două porții de burger cu ou și leurdă, este important să adaugi în coșul tău de cumpărături:

  • un iaurt mare;
  • sare;
  • piper;
  • ulei de măsline;
  • ouă proaspete (4 bucăți);
  • 1 legătură de leurdă;
  • 2 chifle.

👉 Ești în căutarea unor ingrediente proaspete, dar nu ai timp să pleci în căutarea lor prin magazin? Mega Image îți oferă posibilitatea de a comanda produsele preferate și de a selecta ora la care acestea să ajungă la tine. Descoperă promotiile Mega Image și fă o comandă online!

Burger cu ou și leurdă - Mod de preparare

Burgerul cu ou și leurdă este un preparat ușor de realizat și nu necesită multă experiență în bucătărie. Durata de preparare a burgerului este de aproximativ 15 minute. Pentru realizare ai nevoie de un recipient în care să fierbi ouăle, un vas pentru amestecarea ingredientelor, o farfurie întinsă și o spatulă.

👉 Dacă ești în bucătărie și dorești să urmezi pașii exacți pentru obținerea celui mai bun burger cu ou și leurdă, urmărește videoclipul cu modul de preparare al produsului!

Prima etapă a rețetei este reprezentată de fierberea ouălor. Se adaugă 4 bucăți într-un recipient cu apă și se lasă la foc. Pentru obținerea consistenței dorite, este recomandată lăsarea acestora aproximativ 10-15 minute pe foc, după ce apa începe să fiarbă.

Următorii pași ai rețetei sunt:

  • se adaugă într-un vas iaurtul, 1-2 linguri cu ulei de măsline, sarea și piperul, după gust;

  • se amestecă bine compoziția;

  • se adaugă peste aceasta 4 ouă fierte și mărunțite;

  • leurda se spală, se mărunțește și se adaugă peste compoziție;

  • amestecul se amplasează în interiorul chiflelor.

Istoria burgerului

Originea burgerului debutează încă din vremea mongolilor. În secolul al XIII-lea, aceștia au implementat în dietă friptura de tartar. Preparatul se realiza cu ușurință prin mărunțirea cărnii de vită și prin adăugarea de condimente.

Secolul al XVIII-lea a contribuit semnificativ în istoria culinară, când în portul Hamburg, din Germania, a apărut rețeta de friptură de carne de vită tocată cu sos și ceapă. După migrarea nemților în Statele Unite (secolul al XIX-lea), preparatului i-au fost aduse modificări. Astfel, a fost introdusă ideea de sandwich cu burger.    

Burgerul cu ou și leurdă este preparatul ideal pentru o dietă sănătoasă. Acesta se realizează într-un timp scurt, necesită ingrediente puține și asigură nutrienții principali. Pentru preparare, este recomandat să utilizezi produse proaspete, de calitate. Această rețetă poate fi ușor personalizată în funcție de preferințele proprii. Astfel, cu puțină imaginație poți obține în cel mai scurt timp un preparat de top, în confortul propriei bucătării.

Sursa foto: Shutterstock