Inspiratieproduse-bioHrana bio isteata pentru copii sanatosi
Inspiratie

Hrana bio isteata pentru copii sanatosi

Alimentele bio sunt produse din ingrediente organice, nemodificate genetic si neimbogatite chimic. Mai mult decaat atat, plantele sunt cultivate pe terenuri, pe care nu  s-a aplicat ingrasamant chimic in ultimii 3-5 ani si nici la noile culturi nu se folosesc fertilizanti chimici. In ceea ce priveste produsele de origine animala, acestea provin de la animale ce primesc hrana organica, fara produse concentrate si care nu sunt tratate cu hormoni de crestere sau antibiotice.

 

Multi dintre noi au tendinta de a pune semnul egal intre alimentele organice si sanatate, datorita beneficiilor pe care acestea le pot avea asupra celor care le consuma.

 

Preocuparea pentru alimentatia bio a parintilor pentru copii apare odata cu etapa diversificarii. De acum, elementele nutritive continute de laptele matern sau de formulele de lapte nu mai sunt suficiente pentru cel mic, de aceea este momentul imbogatirii dietei cu noi alimente. Primele, introduse treptat, sunt legumele, fructele si cerealele, a caror provenienta este extrem de importanta. Este bine sa se cunoasca faptul ca cei mici sunt foarte sensibili la pesticide din alimente, dat fiind ca in aceasta faza, aparatul digestiv si sistemul renal sunt incomplet dezvoltate, si prin urmare incapabile sa elimine substantele daunatoare din organism. Pentru a avea siguranta ca ii ofera copilului alimentele cele mai sanatoase si de cea mai buna calitate, acestea trebuie sa fie atent verificate.

 

Parintii pun pe primul loc sanatatea copiilor atunci cand fac cumparaturi, astfel ca siguranta alimentara a copiilor este unul din cele mai importante motive de "inverzire" a dietei unei familii. Intr-o lume, in care poluarea si chimicalele fac legea, asigurarea bunastarii fizice a odraslelor este cea mai importanta preocupare pentru parinti. Potrivit unui sondaj online realizat de compania americana PriceGrabber, 58% din cei 1.019 de parinti intervievati au declarat ca siguranta copiilor este principala lor prioritate, in timp ce 47% pun pe primul loc sanatatea si nutritia. Potrivit sondajului citat de presa de peste ocean, 78% dintre parinti au declarat ca achizitioneaza produse alimentare ecologice, fara chimicale.

 

Interesul pentru bio al parintilor este cu atat mai mare cu cat anul acesta siguranta alimentara a americanilor a fost pusa in pericol de carnea de vita alterata si, incepind din aprilie, de rosiile si ardeii contaminati cu Salmonella spp, a caror "sursa" nu a fost identificata. Potrivit unor informatii aparute in presa internationala, aproape jumatate dintre americani sunt ingrijorati ca s-ar putea imbolnavi din cauza produselor alimentare contaminate.

 

Si in Romania, o mare parte din bio-consumatori sunt parintii, care vor sa-si tina copiii departe de mancarea artificiala cu pesticide, E-uri si alte chimicale toxice, spun comerciantii specializati. Produsele bio sunt cele mai sigure din punct de vedere al sanatatii, fiind controlate atat de institutiile de resort ale statului, cat si de organismele de inspectie din agricultura bio. In plus, cercetatorii au aratat ca aceste produse sunt mai bogate in substante nutritive decat cele conventionale.

 

O alimentatie sanatoasa asigurata bebelusului, ii va conferi acestuia bazele unei alimentatii sanatoase si in viitor. Astfel, daca acesta este obisnuit cu produse ce contin ingrediente artificiale sau cu alimente procesate chimic, cel mai probabil le va prefera pe acestea si la maturitate.