Ai cautat retetaTORT CU LĂMÂIE & MASCARPONE
Mega image logo
  • TORT CU LĂMÂIE & MASCARPONE

TORT CU LĂMÂIE & MASCARPONE

Nota

3 din 5
Desert
TORT CU LĂMÂIE & MASCARPONE

Ingrediente pentru 1 Persoane

1 Persoane
  • 350 g zahăr(100 g pentru blat, 200 g pentru crema de lămâie și 20 g pentru sirop)
  • 4 ouă
  • 100 g făină
  • 1 coajă rasă de lămâie
  • 1/3 linguriță praf de copt
  • 5 gălbenușuri de ou
  • 140 g unt
  • 1 zeama și coaja de la 4 lămâi
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smântână frișcă
  • 100 g zahăr pudră
  • 80 ml apă
  • 50 ml limoncello
  • 20 ml zeamă de lămâie

Cumpara toate ingredientele

Ingrediente esentiale
  • Faina de grau tip 650 alba 1kg
    Produs momentan indisponibil online
    29943
  • Mascarpone  250g
    43.96 Lei/Kg
    10,99 Lei
    42336
  • Incepe gatitul

    1. Pentru blat separăm gălbenușurile de albușuri. Batem albușurile spumă cu un praf de sare. Adăugam zahărul și mixăm până obținem o bezea lucioasă.
    2. Adăugăm gălbenușurile și mixăm până la omogenizare.
    3. Cernem făina în compoziție, adăugăm praful de copt și amestecam ușor.
    4. Turnăm aluatul în forma (18cm) tapetată cu unt. Dăm totul la cuptorul preîncălzit la 170°C și îl lăsăm pentru 35-40 de minute. Când blatul este gata, îl scoatem din cuptor și îl punem la răcit cu fața în jos, pe un grătar.
    5. În timp ce blatul se răcorește, începem să pregătim crema de lămâie sau lemon curd.
    6. Amestecăm galbenușurile, zahărul, zeama și coaja de la lămâi și punem compoziția într-o cratiță, la foc mic. Amestecăm continuu, până ce compoziția începe să se îngroașe puțin.
    7. Adăugăm untul tăiat cubulețe și continuăm să amestecăm pe foc încă 10 minute. Dăm crema printr-o sită și o lăsăm să se răcorească. Ea va deveni mai groasă în timp ce se va răci.
    8. Pentru crema de mascarpone, mixăm smântâna pentru frișcă, apoi adăugăm mascarponele și zahărul pudră. Continuăm să mixăm până obținem o cremă aerată.
    9. Pentru a însiropa tortul amestecăm apa, zahărul, limoncello și zeama de lămâie. Punem totul la foc mic, până când zahărul se topește complet. Lăsăm să se răcorească.
    10. Montăm tortul. Tăiem blatul în 3 felii egale. Punem la bază felia de deasupra tortului și o insiropăm.
    11. Punem un strat de cremă de mascarpone, apoi unul de lemon curd și continuăm până ajungem la ultima felie de blat, pe care punem doar cremă de mascarpone și ornăm după cum ne lasă imaginația. Dăm tortul la frigider cel puțin 3-4 ore.
    Nota
    Ai incercat aceasta reteta?
    Spune-ne cat de mult ti-a placut!
    Desert
    Desert
    • TORT CU LĂMÂIE & MASCARPONE

    Cumpara toate ingredientele

    Ingrediente esentiale
  • Faina de grau tip 650 alba 1kg
    Produs momentan indisponibil online
    29943
  • Mascarpone  250g
    43.96 Lei/Kg
    10,99 Lei
    42336