Ai cautat retetaPIZZA CROCANTĂ CU RUCOLA, PROSCIUTTO ȘI SMOCHINE
Mega image logo
  • PIZZA CROCANTĂ CU RUCOLA, PROSCIUTTO ȘI SMOCHINE
PIZZA CROCANTĂ CU RUCOLA, PROSCIUTTO ȘI SMOCHINE

PIZZA CROCANTĂ CU RUCOLA, PROSCIUTTO ȘI SMOCHINE

Mediu
>30'
0/5
Mediu

Ingrediente pentruPersoane

1 portie
  • 7 g drojdie uscata
  • 280 g făină 650
  • 120 g făină integrală
  • 2 linguri de sare
  • 1 linguriță de zahăr
  • 340 ml apă călduță
  • 5 linguri de ulei de măsline extravirgin (1 lingură pentru aluat, 4 linguri pentru topping și puin extra pentru hâria de copt)
  • 1 mălai pentru blatul de lucru
  • 1 cățel de usturoi tocat mărunt
  • 1 linguriță de oregano mărunțit
  • 100 g frunze de rucola
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 150 g prosciutto crudo felii
  • 50 g brânză pecorino rasă felii late
  • 3 smochine mari, coapte și tăiate în sferturi
  • 1 piper negru măcinat proaspăt
  • 7 g drojdie uscata
  • 280 g făină 650
  • 120 g făină integrală
  • 2 linguri de sare
  • 1 linguriță de zahăr
  • 340 ml apă călduță
  • 5 linguri de ulei de măsline extravirgin (1 lingură pentru aluat, 4 linguri pentru topping și puin extra pentru hâria de copt)
  • 1 mălai pentru blatul de lucru
  • 1 cățel de usturoi tocat mărunt
  • 1 linguriță de oregano mărunțit
  • 100 g frunze de rucola
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 150 g prosciutto crudo felii
  • 50 g brânză pecorino rasă felii late
  • 3 smochine mari, coapte și tăiate în sferturi

Incepe gatitul

1. Pune făina și sarea în bolul unui robot de bucătărie și pulsează scurt, de câteva ori, ca să mixezi omogen sarea cu făina.
2. Adaugă zahărul și drojdia în apa călduță și amestecă. Lasă amestecul să se odihnească 3-4 minute. După ce formează o spumă deasupra, adaugă o lingură de ulei de măsline și amestecă.
3. Pornește robotul de bucătărie și toarnă rapid lichidul preparat prin tubul bolului. Continuă să amesteci cu robotul de bucătărie până când se formează o bilă de cocă.
4. Scoate coca din robot și mai modeleaz-o până devine sferică. Apoi așaz-o într-un bol sau castron mare, pe care l-ai uns înainte cu ulei de măsline.
5. Rotește bila de cocă în castron până se acoperă cu ulei de măsline. Acoperă castronul cu o folie de plastic sau cu un prosop de bucătărie curat și las-o la crescut 45 de minute sau cât să-și dubleze volumul.
6. Cât se odihnește coca, pornește cuptorul la 230° C și introdu piatra pentru copt pizza în cuptor.
7. După cele 45 de minute, turtește aluatul de pizza cu mâinile și taie-l în două jumătăți.
8. Pe o suprafață presărată cu făină, întinde blatul de pizza cu făcălețul, până ajungi la forma și grosimea dorită.
9. Presară mălai pe suprafața unei hârtii de copt sau pe o paletă pentru pizza. Așază blatul de pizza întins peste mălaiul presărat. Înțeapă cu furculița blatul de câteva ori pentru a preveni umflare lui în cuptor și transferă blatul de pe hârtia de copt pe piatra de pizza încinsă în cuptor.
10. Supraveghează blatul în cuptor și mai înțeapă-l cu furculița dacă vezi că se umflă.
11. Coace blatul aproximativ 7 minute sau până când începe să rumenească. Scoate blatul înapoi pe hârtia de copt sau pe paleta pentru pizza. Apoi repetă operațiunea pentru al doilea blat.
12. Într-un bol mic, amestecă 4 linguri de ulei de măsline, usturoiul și oregano.
13. Unge blaturile coapte cu câte 1 lingură din acest amestec și mai coace-le pe rând în cuptor până când capătă o crustă maro.
14. Într-un bol mare amestecă rucola cu zeama de lămâie, amestecul de ulei și usturoi rămas și piperul proaspăt măcinat.
15. Pune peste blaturile coapte rucola și prosciutto, și rade deasupra brânza pecorino în fâșii mari.
16. Decorează cu smochinele tăiate sferturi și savurează alături de un pahar de rose sec.

Nota

Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Pranz
Pizza/Placinta