• Livrăm produsele oriunde în țară
  • Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
  • Alegem cu grijă cele mai bune produse
  • Cea mai variată gamă de produse din Mega
  • Avem magazinul online deschis 24/7

Mega Image continuă implicarea în campania Banca de alimente,
alături de Crucea Roșie Română, pentru al zecelea an consecutiv

 
Peste 45 de tone de alimente greu perisabile colectate în magazinele Mega Image au ajuns
în comunitățile defavorizate din țară pe parcursul campaniilor din ultimii zece ani

 
București, 4 februarie 2020 – Mega Image continuă implicarea în campania Banca de alimente, alături de Crucea Roșie Română, pentru al zecelea an consecutiv. Astfel, 59 de magazine Mega Image din București și din țară vor intra pe traseul de donații de alimente pentru persoanele și familiile defavorizate din comunități izolate sau foarte sărace. 

E nevoie să fim solidari și să facem bine acolo unde contează. Suntem parte din acest proiect de zece ani, în care am reușit să ne mobilizăm într-un efort comun alături de clienții noștri și să colectăm peste 45 de tone de alimente de bază, necesare meselor de zi cu zi pentru familiile care nu și le pot permite. Mergem mai departe și continuăm alături de Crucea Roșie Română să oferim alimente și ajutor persoanelor defavorizate,” afirmă Adrian Nicolaescu, VP marketing, comunicare și sustenabilitate Mega Image. 

Campania se desfășoară în perioada 3 februarie – 30 aprilie, prin amplasarea unor urne speciale în fiecare magazin, la ieșire, în zona caselor de marcat, în care oricine poate dona alimente greu perisabile, precum produse de bază (ulei, zahăr, orez, grâu, linte, mălai, făină de grâu), paste făinoase, conserve (de carne, pește, pate de ficat, dulceață, compoturi), produse instant (supe, fulgi de cartofi), băuturi (cacao, cafea, ceai, apă, sucuri), dulciuri (biscuiți, napolitane, fursecuri, ciocolată).  

Toate alimentele donate vor fi distribuite periodic de către voluntarii Crucea Roșie direct beneficiarilor care nu au posibilități materiale pentru a pregăti o masă caldă. Fiecare beneficiar direct primește câte un pachet de 12 kg de alimente, iar în cazul familiilor formate din mai mult de patru persoane, numărul pachetelor distribuite poate fi mai mare, în funcție de mărimea familiei și de gradul de vulnerabilitate. 

În plus, clienții se pot implica în campanie și prin donații financiare, în 35 de magazine Mega Image care au amplasate urne Crucea Roșie, speciale pentru donații în bani. Sumele colectate vor fi folosite pentru achiziția alimentelor distribuite familiilor vulnerabile. 

Banca de alimente este un proiect inițiat de Crucea Roșie Română în 2009 ca o soluție imediată de ajutorare a persoanelor care nu își permit alimente de bază. Mega Image se implică în proiect din anul 2010, iar in cei 10 ani de implicare au fost colectate peste 45 de tone de alimente din care s-au constituit aproximativ 10.000 de pachete alimentare distribuite persoanelor și familiilor vulnerabile. 
 
***

Despre Mega Image
Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 770 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău, Focșani şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Mega Image îşi propune să ofere consumatorilor, în fiecare zi, servicii de calitate şi o gamă de produse hrănitoare, sănătoase şi sigure, la preţuri accesibile. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.

 

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista

    Cosul tau este gol

    Ai nevoie de inspiratie? Quick shop sau Promotiile

    Vezi cosul