InspiratieIdei pentru tine5 Idei de Aperitive pentru Masa de Pasti
Inspiratie

5 Idei de Aperitive pentru Masa de Pasti

Ce mai punem pe masa de Pasti

Pentru ca este o sarbatoare a renasterii si a primaverii, de pe masa de Pasti nu pot sa lipseasca legumele si verdeturile proaspete. Pe langa aperitivele de Pasti, salatele sunt o alegere potrivita pentru aceasta masa speciala, oferind un aer proaspat pentru aceasta ocazie speciala. Combinațiile pe care le poti face sunt numeroase. Orice leguma poate fi baza pentru o salata, iar in completare poti adauga oua, masline, pui prajit ori bacon.

 

Poti alege intre clasica salata Caesar, o varianta cremoasa cu cartofi cu smatana si marar sau o salata de linte cu verdeturi, ceapa verde si menta, ori o salata de conopida cu mustar si maioneza. Salata de sfecla, intens colorata, este si decorativa si gustoasa si se potriveste inclusiv cu unele dintre antreurile propuse.

 

Pentru ca oferta sa fie completa nu pot lipsi ciupercile, intr-o salata mixta cu legume asortate inabusite sau trase la tigaie inainte si drese cu un sos fin din maioneza si iaurt. Si daca vrei sa fii original si mai indraznet, poti servi chiar o inedita combinatie de salata de varza cu mere si seminte de mac. Dreasa cu un sos duce acrisor si cu multe ierburi aromate si mult piper, rezultatul este unul proaspat si delicios. 

 

👉 In functie de preferinte, dar si pentru variatie si inspiratie, la Mega Image vei gasi mereu o gama variata de legume proaspete.

Retete de aperitive de Pasti

Rolul aperitivelor este sa starneasca pofta si ca cucereasca ochii prin spectacolul culorilor. In consecinta, selecteaza combinatii de 2-3 feluri de aperitive cat mai diferite in ceea ce priveste ingredientele si aspectul final in care vor fi servite la masa de Paste.

 

De cele mai multe ori, aperitivele de Paste sunt reci. Este solutia mai simpla. Cele calde sunt insa la fel de bine primite si completeaza perfect meniul.

 

Rulouri aperitiv cu foitaj si branzeturi

Este o varianta de aperitive de Pasti cu o aroma delicioasa si irezistibila, care se va servi calda. Beneficiul acestor rulouri aperitiv este ca se coc in doar 15 minute, iar pana in momentul in care se vor pune in cuptor pot sta in frigider.

 

Ingrediente:

  • o foaie de foitaj proaspat;
  • 200 g crema de branza fina;
  • 100 g cascaval afumat ras prin razatoarea mare;
  • 100 g parmezan ras;
  • 3-5 fire de ceapa verde tocate marunt;
  • sare, piper, un ou batut.

 

Mod de preparare:

Intinde foaia de foitaj pe o planseta. Inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita si intinde uniform crema de branza. Presara cascavalul afumat si parmezanul, uniform, apoi ceapa verde. Pune, daca este necesar, sare si piper. Ruleaza foaia de aluat si taie rulouri de doi centimetri grosime. Asaza-le in tava, pe foaie de copt, si unge-le cu ou batut. Se coc la foc potrivit, in circa 15 minute si pot fi servite imediat.  

 

👉 Obtine cele mai bune rulouri aperitiv alegand lactate, oua si branzeturi de la Mega Image, unde toate produsele au ingrediente de calitate din surse certificate.

 

Bilute de branza aperitiv

Delicate, aspectuoase, cu arome diferite, bilutele de branza aperitiv sunt o propunere inspirata, eleganta si rafinata, foarte simplu de preparat. Un amestec de branzeturi cremoase, glazurate diferit, cu seminte de mac, susan, boia si altele, care vor surprinde si vor incanta oaspetii in egala masura si vor decora masa de Paste.

 

Ingrediente:

  • 200 g branza de burduf;
  • 100 g mascarpone;
  • 1 lingura de smantana grasa;
  • amestecuri pentru glazurat bilutele: boia si marar marunt tocat, fulgi de migdale, susan alb si negru, pudra de boia afumata, menta marunt tocata si ceapa verde, nuca macinata, sare grunjoasa si piper.

 

Mod de preparare:

Branza de burduf, mascarponele si smantana se amesteca bine impreuna. Cu mana umezita, se formeaza bilute, de dimensiune potrivita. Tavaleste-le prin amestecul pentru glazurat, cat mai variat. Daca vrei ceva deosebit, adauga si boia iute. O varianta interesanta este formarea bilutelor de branza cu mana unsa cu miere. Pe acestea este cel mai potrivit sa le rostogolesti prin nuca sau migdale.

 

Oua umplute cu pate de peste

 

Simplu, bun, rafinat si inedit. Asa poate fi descris acest preparat, perfect ca aperitiv de Paste. In plus, innobileaza nelipsitele, dar iubitele oua umplute cu un pate fin cu aer exotic.

 

Ingrediente:

  • oua fierte tare, curatate si taiate in doua;
  • galbenusul oualor fierte;
  • 200 g file de sardine;
  • 50 g unt gras;
  • sare, piper;
  • o ceapa rosie foarte fin taiata (eventual data prin razatoare si scursa bine);
  • suc si coaja rasa de lamaie.

 

Mod de preparare:

Fileurile de peste, untul moale si galbenusurile se paseaza intr-un blender. Scopul este sa rezulte o pasta fina, cat mai omogena. Adauga suc si coaja de lamaie (o jumatate de lingurita), sare, piper, dupa gust. La final pune ceapa si amesteca bine. Cu aceasta compozitie umple jumatatile de oua fierte. Decoreaza cu ceapa verde marunt taiata si piper macinat grosier.

 

Chiftelute cu tarhon

Acesta este un alt aperitiv cald, care va fi la fel de apreciat si rece. Textura fina si aroma intensa si specifica tarhonului ofera bucuria gustativa a unei combinatii incantatoare. Cu siguranta, vor fi apreciate ca aperitive de Paste.

 

Ingrediente:

  • 500 g carne tocata de vita si porc in parti egale;
  • 1 ceapa mica;
  • 2 catei usturoi;
  • 1/4 legatura patrunjel;
  • 2 fire de tarhon;
  • coaja rasa de lamaie (o lingurita);
  • piper, sare;
  • un albus si doua galbenusuri.

 

Mod de preparare:

Carnea tocata, ceapa si usturoiul maruntit bine se amesteca impreuna. Adauga parunjelul si tarhonul tocat, coaja rasa de lamaie, sare, piper, albusul si galbenusurile. Amesteca bine cu mana, pentru a omogeniza si imbina aromele. Cu mana unsa cu ulei formeaza chiftelute rotunde de marimea unor nuci. Asaza-le in tava, pe hartie de copt, si coace-le la 250 de grade timp de 10 minute sau prajeste-le in baie de ulei pentru 5 minute.

 

👉 Prepara chiftelute delicioase folosind carne de porc proaspata, pe care o gasesti transata, portionata sau gata tocata la Mega Image.

 

Chec sarat cu verdeturi de primavara

 

Deosebit si foarte placut la gust, checul sarat este o idee de aperitiv de Pasti inspirata care poate completa perfect garnitura de antreuri din aceasta lista. Un avantaj este acela ca se face repede, se pastreaza perfect doua-trei zile si este bun simplu. Checul sarat poate fi baza unui platou de paste la care adaugi salamuri crud uscate ori creme de branza.

 

Ingrediente:

  • 250 g faina;
  • 4 oua;
  • 150 ml lapte;
  • 100 ml ulei;
  • 150 g cascaval afumat;
  • 2 morcovi mici; 
  • o legatura patrunjel verde;
  • 3 fire ceapa verde;
  • 1 fir de usturoi verde;
  • ½ legatura de marar;
  • 2-3 fire de tarhon;
  • 1 plic praf de copt;
  • 1 lingurita sare;
  • 1/4 lingurita piper. 

 

Mod de preparare:

Laptele si uleiul se amesteca si se condimenteaza cu sare si piper. Faina cernuta se amesteca cu praful de copt. Ouale se bat ca pentru omleta. Se dau morcovii pe razatoare. Se toaca toate verdeturile cat mai fin (ceapa si usturoiul cu tot cu partea alba). Se da pe razatoare cascavalul. Pune amestecul de lapte peste oua si omogenizeaza. Adauga jumatate din faina si amesteca bine. Pune verdeturile si morcovul si amesteca din nou. Adauga restul de faina si cascavalul ras. Omogenizeaza bine totul. Toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si coace checul la 180 de grade, timp de 45 de minute.

 

👉 Alege o gama variata de produse pentru Paste de la Mega Image. Aici vei gasi tot ceea ce este necesar pentru cele mai spectaculoase mese in familie.

 

Ce mai punem pe masa de Pasti

Pentru ca este o sarbatoare a renasterii si a primaverii, de pe masa de Pasti nu pot sa lipseasca legumele si verdeturile proaspete. Pe langa aperitivele de Pasti, salatele sunt o alegere potrivita pentru aceasta masa speciala, oferind un aer proaspat pentru aceasta ocazie speciala. Combinațiile pe care le poti face sunt numeroase. Orice leguma poate fi baza pentru o salata, iar in completare poti adauga oua, masline, pui prajit ori bacon.

 

Poti alege intre clasica salata Caesar, o varianta cremoasa cu cartofi cu smatana si marar sau o salata de linte cu verdeturi, ceapa verde si menta, ori o salata de conopida cu mustar si maioneza. Salata de sfecla, intens colorata, este si decorativa si gustoasa si se potriveste inclusiv cu unele dintre antreurile propuse.

 

Pentru ca oferta sa fie completa nu pot lipsi ciupercile, intr-o salata mixta cu legume asortate inabusite sau trase la tigaie inainte si drese cu un sos fin din maioneza si iaurt. Si daca vrei sa fii original si mai indraznet, poti servi chiar o inedita combinatie de salata de varza cu mere si seminte de mac. Dreasa cu un sos duce acrisor si cu multe ierburi aromate si mult piper, rezultatul este unul proaspat si delicios. 

 

👉 In functie de preferinte, dar si pentru variatie si inspiratie, la Mega Image vei gasi mereu o gama variata de legume proaspete.

Meniu pentru o masa festiva in familie

Varianta traditionala de meniu de Paste poate fi amplificata sau limitata la doar trei feluri principale si completata cu dulciurile specifice perioadei: cozonac si pasca. Aperitivele de Pasti vor include obligatoriu oua rosii si oricare dintre propunerile de mai sus. Felul principal poate fi ciorba de miel sau o varianta mai usoara, de exemplu, un bors de zarzavat cu urzici si loboda. Friptura de miel cu legume pregatita la cuptor si salata sunt o varianta, dar la fel de bine poti opta pentru carne de vitel, pui sau iepure.

 

Nu exista nicio limitare in ceea ce priveste garnitura pe care o servesti alaturi de carne. Poti face nenumarate combinatii intre mazare, morcovi, fasole verde si, daca vrei mai mult si special, poti alege conopida, broccoli, cartofi dulci, fasolea, anghinarea ori sparanghelul.

 

Cozonacul si pasca sunt specifice unei mese festive care aduna impreuna toata familia, pentru ca orice sarbatoare este cu adevarat un moment special doar atunci cand esti alaturi de cei pe care-i iubesti.

 

👉 Alege una dintre retetele de pasca pentru Paste si bucura-i pe cei dragi cu un delicios preparat traditional facut in casa. La Mega Image vei gasi toate ingredientele necesare pentru un rezultat spectaculos.

 

Ideile si propunerile de aperitive pentru Pasti vor aduce un plus de rafinament. Orice ai alege sa pregatesti, va fi o reusita. 

 

Sursa foto: Shutterstock