Oameni

Inapoi

Banca de Alimente

Mega Image este partener Crucea Rosie in proiectul Banca de Alimente

Crucea Rosie a lansat duminica 27 Septembrie 2009 proiectul Banca de Alimente in toate magazinele Mega Image din Bucuresti si Constanta.
Banca de Alimente reprezinta o solutie de ajutorare a persoanelor fara venituri sau cu venituri foarte mici.

Parteneriatul Mega Image – Crucea Rosie are deja un istoric de peste 3 ani. Pana acum Mega Image a fost alaturi de beneficiarii programelor initiate de Crucea Rosie prin donatii directe de produse alimentare, in special cu ocazia Sarbatorilor.

In cadrul proiectului “Banca de Alimente” Mega Image a amplasat in toate magazinele sale din Bucuresti si Constanta recipiente pentru colectarea de alimente. In acelasi timp, clientii Mega Image au fost informati in cadrul magazinelor despre acest program, produsele care pot fi donate Bancii de Alimente si conditiile pe care acestea trebuie sa le indeplineasca. Pe langa aceasta, programul a fost promovat prin intermediul tuturor mediilor pe care noi le utilizam pemtru comunicarea cu clientii.

Procesul prin care clientii pot dona produse catre Banca de Alimente este foarte simplu si accesibil:
1. Merg la raft si aleg produsele pe care vor sa le doneze. Rafturile cu produsele eligibile sunt semnalizate printr-o placuta de informare ce contine logo-ul Bancii de Alimente.
2. Platesc produsele alese la casa.
3. Doneaza produsele cumparate in recipientele speciale amplasate la iesirea din magazin, dupa ce au aplicat eticheta Bancii de Alimente pe codul de bare.

Produsele care pot fi donate de catre clienti trebuie sa fie neperisabile, sa se incadreze in una din urmatoarele categorii:
• Alimente de baza: malai, faina de grau, zahar, ulei, orez, grau, gris, fasole, mazare uscata, linte, arpacas, lapte praf;
• Conserve: conserve de carne, peste, pate de ficat, pate vegetal, mazare, fasole, bulion, zacusca, ghiveci, compot;
• Paste fainoase, cereale: macaroane, fidea, taitei, spaghete, fulgi de porumb, musli;
• Produse instant: supe instant, fulgi de fasole, fulgi de cartofi;
• Bauturi: cacao, cafea, ceai, apa, sucuri;
• Dulciuri: biscuiti, napolitane, croissante, fursecuri, ciocolata;
• Hrana pentru bebelusi: mancare pasata, supe, cereale, ceaiuri, sucuri, lapte praf;
• Alte produse: produse dietetice, alune, miez de nuca, seminte floarea soarelui, fistic, fructe confiate, fructe uscate;

“Suntem mandri sa putem fi alaturi de Crucea Rosie in lansarea proiectului Banca de Alimente pe piata romaneasca. Speram ca proiectul sa aiba acelasi succes pe care l-a avut si in alte tari Europene si in SUA; spre exemplu in 2008 companiile din Delhaize Group au donat in total peste 15,000 de tone de produse catre Banci de Alimente. Acest proiect faciliteaza ajutorarea celor dezavantajati nu numai de companii, ci si de persoanele fizice. Scopul nostru este sa actionam ca un bun cetatean corporativ responsabil, sa putem contribui astfel la imbunatatirea vietii comunitatilor in care suntem prezenti.” a declarat Xavier Piesvaux, Director General Mega Image.  
 

Mai multe informatii pe http://www.crucearosie.ro/proiecte/banca-de-alimente-a-crucii-rosii-romane.html

 

  inapoi inainte