SustenabilitateFondul Mega Image pentru Comunitate
Sustenabilitate

Fondul Mega Image pentru Comunitate

Despre proiect

Bucuresti, 26 ianuarie 2016 – A treia editie a Fondului Mega Image pentru Comunitate si-a desemnat castigatorii, in urma analizei a 48 de proiecte inscrise in competitie. Printre ideile finantate se numara o bucatarie comunitara in zona Halei Traian, un club al gradinarilor de balcon, o harta afectiva a orasului, un proiect care aduce impreuna/uneste comunitatea din Ghencea. Fondul Mega Image pentru Comunitate este finantat de Delhaize Group si gestionat de Fundatia Comunitara Bucuresti.

Cele cinci idei castigatoare surprind teme diferite, relevante pentru comunitatile din Bucuresti:
“Bucate reAlese", grup de initiativa format din doua voluntare cu experienta in sectorul non-profit, reprezintaprima bucatarie comunitara educativa din Bucuresti, un loc in care comunitatea Hala Traian participa activ la valorificarea resurselor de hrana. Proiectul ofera educatie practica pentru o viata si  o alimentatie sanatoase, daruind  produse alimentare in surplus.  Bucate reAlese isi propune sa dezvolte deprinderile sociale si antreprenoriale ale tinerilor defavorizati din comunitate, care vor invata practic cum sa-si asigure o alimentatie sanatoasa si constanta.

Jocurile Cartierului, Asociatia Corporeanima: strada se inchide si reuneste comunitatea in cadrul unui eveniment sportiv organizat chiar de locuitori si dedicat copiilor din cartierul Costeasca,. Anul acesta, fondul finanteaza editiile a sasea si a saptea,  evenimentul  fiind pentru a treia oara  castigator al Fondului Mega Image pentru Comunitate. in 2016, proiectul Jocurile Cartierului se va extinde in 2 locatii, creand  astfel un model si pentru alte cartiere. Primele 5 editii au avut loc in Cartierul Costeasca.

Clubul gradinarilor de balcon, Asociatia D’Avent: proiectul stimuleaza un mod de viata sanatos si proactiv al locuitorilor din cartierul Mihai Bravu, prin imbinarea activitatilor de tip do-it-yourself  cuknow-how despre realizarea unei gradini de plante si legume care pot fi folosite in bucataria proprie pe tot parcursul anului. Proiectul este dezvoltat in parteneriat cu Asociatia Romania in Tranzitie, o organizatie cu experienta de 3 ani in dezvoltarea gradinilor comunitare. Clubul gradinarilor de balcon se adreseaza atat copiilor, cat si rezidentilor din cartier si isi propune sa implice organizatii-cheie precum asociatiile de locatari din cartier, spatii neconventionale, scoli si gradinite, Directia de Asistenta Sociala Bucuresti.

Mega-Puternici Impreuna, Asociatia Arhidiacon Sfantul Stefan: proiectul doreste sa recreeze comunitatea formata din generatii diferite care locuiesc in cartierul Ghencea, cartier cu cea mai mare densitate a populatiei din sectorul 6. Asociatia isi propune sa stabileasca un cadru in care copiii, tinerii si seniorii sa poata comunica, sa se ajute reciproc si sa contribuie la dezvoltarea spiritului comunitar si, implicit, a societatii. Beneficiarii proiectului vor fi persoane domiciliate pe raza sectorului 6 (copii, tineri si seniori), persoane care in prezent sunt inscrise in programele desfasurate deja de Asociatia Arhidiacon Sfantul Stefan.

Noutatea editiei a treia a Fondului Mega Image pentru Comunitate a fost ca proiectele legate de comunitati geografice (blocuri, strazi, cartiere) au fost favorizate in procesul de selectie.

Procesul de selectie a fost facut de un juriu independent si a fost format din persoane cu experienta in domenii legate de implicare sociala, comunitate si CSR, precum:Oana Preda, Director Executiv Centrul de Resurse pentru Participare Publica CeRe; Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabila, Holcim; Ileana Alexandru, Vicepresedinte de Resurse Umane, Mega Image si Adrian Nicolaescu,  Vicepresedinte de Marketing, Mega Image.

Fondul Mega Image pentru Comunitate urmareste impactul proiectelor in comunitatile finantate si urmareste sa aiba continuitate dupa terminarea perioadei de implementare.