InspiratieIdei pentru tineSalata cu avocado - retete delicioase gata in 15 minute
Inspiratie

Salată cu avocado: rețete delicioase gata în 15 minute

Nutriționiștii îl numesc un superaliment deoarece este bogat în fibre, antioxidanți, substanțe nutritive (vitaminele K, C, E, B6, B5, A), acid folic, magneziu, fier, zinc și potasiu. În 100 de grame se află 160 de calorii, 2 grame de proteine și 15 grame de grăsimi. Fructul de avocado este unul dintre alimentele sărace în carbohidrați și cu un conținut mare de grăsimi sănătoase. Vom prezenta, în acest articol, câteva rețete ușoare, de vară, cu avocado și câteva sfaturi despre cum să alegi acest fruct minunat.

Cum alegi un avocado copt și cum îl cureți

Fructele de avocado încep să se coacă abia după ce au fost culese. Atunci când este bun de mâncat, avocado își schimbă culoarea de la verde închis până la maro închis, spre negru. Pe lângă culoare, poți recunoaște un avocado copt și după fermitate. Cu cât este mai copt, cu atât va fi mai moale, iar pulpa mai pufoasă. Dacă îl strângi în mână și este tare, înseamnă că este crud. 

Dacă nu ai găsit să cumperi fructul deja copt, îl poți lăsa să se coacă la tine acasă. Nu trebuie să îl pui în frigider, ci lasă-l în coșul cu fructe, iar acesta se va coace în câteva zile. Dacă vrei să grăbești procesul, poți să îl pui într-o pungă de hârtie, alături de un măr sau o banană, fără să o închizi complet. Etilena eliberată de aceste fructe va grăbi coacerea fructului de avocado.

Sosurile sunt ingredientele care dau savoare suplimentară preparatelor tale. Descoperă sosurile din oferta Mega Image și bucură-te de preparate gustoase!

 

Iată cum trebuie să cureți un avocado:

  • taie fructul de avocado pe jumătate, astfel încât sâmburele să rămână intact;
  • înfige lama cuțitului în sâmbure și trage-l ușor înapoi ca să îl scoți;
  • cu ajutorul unei linguri, desprinde ușor pulpa de coajă.

Toast cu avocado

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente:

  • 2 felii de pâine proaspătă integrală
  • 2 avocado
  • 2 ouă
  • 2 linguri de oțet
  • sare
  • zeamă de lămâie
  • ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare:

  1. Prepară mai întâi oul poșat. Pune apa la fiert într-un vas încăpător și adaugă 2 linguri de oțet, care va împiedica albușul să se separe de gălbenuș. Când apa ajunge la punctul de fierbere, înainte să clocotească, sparge cele două ouă și pune-le în apă. Lasă-le să fiarbă patru minute, fără să le atingi. În cazul în care acestea se lipesc, mișcă ușor fundul vasului.
  2. Într-un bol mediu, zdrobește miezul celor două fructe de avocado cu ajutorul unei furculițe. Adaugă sare și puțină zeamă de lămâie și continuă să amesteci.
  3. Întinde un strat generos din pasta de avocado pe cele două felii de pâine și adaugă pe fiecare câte un ou. Stropește cu puțin ulei de măsline și servește acest toast cu ou și avocado la micul dejun.

Salatele cu avocado se combină foarte bine cu ouă și brânzeturi. În oferta Mega Image poți găsi ingredientele de care ai nevoie. Descoperă categoria lactate si oua.

Ou cu avocado și bacon

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente:

  • 200 g spanac proaspăt
  • 100 g afine
  • 1 avocado
  • 50 g quinoa roșie gătită
  • 40 g semințe de dovleac coapte
  • 6 felii de bacon
  • ardei gras
  • 4 ouă
  • oțet de mere
  • 2 linguri de miere
  • sare

Mod de preparare:

  1. Adaugă într-un bol mare spanacul, semințele de dovleac, quinoa, ardeiul gras și miezul de avocado tăiat cubulețe.
  2. Într-o tigaie cu ulei încins, adaugă baconul și rumenește-l pe ambele părți. Când este gata, scoate-l pe un șervețel de hârtie, ca să absoarbă grăsimea.
  3. Ouăle le poți servi atât fierte, cât și prăjite, după preferințe.
  4. Împarte salata în patru boluri mai mici, adaugă baconul și câte un ou. Din oțetul de mere și miere prepară un dressing și adaugă-l peste salată.

Toast cu salată de avocado și roșii

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente:

  • 2 felii de pâine proaspătă integrală
  • 2 avocado
  • sare
  • zeamă de lămâie
  • ulei de măsline extravirgin
  • roșii cherry

Mod de preparare:

  1. Zdrobește miezul de avocado într-un bol, cu ajutorul unei furculițe.
  2. Adaugă sare și zeamă de lămâie și continuă să amesteci.
  3. Întinde câte un strat generos din compoziția cu avocado pe fiecare felie de pâine și adaugă roșii cherry tăiate felii.
  4. La final, stropește cu puțin ulei de măsline și savurează acest toast cu salată de avocado și roșii, alături de cei dragi.

 

Salatele din legume și fructe proaspete sunt preparate ușoare de vară, care aduc un plus de vitamine și minerale. Mega Image oferă o gamă variată de legume si fructe proaspete, pe care le poți folosi în salatele tale.

Salată de avocado de post

Timp de preparare: 5 minute

Ingrediente:

  • 1 avocado
  • 1 roşie
  • 1 lămâie
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare după gust

Mod de preparare:

  1. Taie fructul de avocado în jumătate. Ia o lingură şi scoate miezul, pe care îl vei pune într-o farfurie mai adâncă. Folosind o furculiță, zdrobește puţin pulpa de avocado.
  2. Pentru o salată de avocado de post, cel mai bine ar fi să alegi unul moale şi copt. Nu încerca să-l pasezi cu blenderul, pentru că îşi va schimba gustul. Spală roșia, tai-o în cuburi mici și adaug-o la pasta de avocado.
  3. Pune cele două linguri de ulei de măsline, apoi zeama de lămâie, usturoiul pisat şi sare după gust. Amestecă toate ingredientele şi preparatul tău este gata. Această salată de avocado simplă se poate savura alături de pâine prăjită și legume, după preferințe.

 

Fructele de avocado sunt bogate în proteine, grăsimi sănătoase, minerale și vitamine. Sunt sărace în carbohidrați și au proprietăți antioxidante. De asemenea, contribuie la îmbunătățirea vederii și ajută la digestie. Află totul despre avocado, din acest articol.

Avocado este excelent în orice combinație și mai ales alături de un ou fiert, o omletă sau legume. Un mic dejun cu avocado este sățios și se prepară rapid. Inspiră-te din rețetele de mai sus, în diminețile de vară, când vrei să te bucuri de un preparat savuros și sănătos!

sursa foto: shutterstock